• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

II. ONLİNE MÜZAYEDE

Lot: 62 » Gümüş

OVCHINNIKOV PAVEL STİLİ 19.YÜZYIL - GÜMÜŞ MİNELİ YUMURTA (1830 - 1888)

Pavel Ovchinnikov (Rusça: Павел Акимович Овчинников), zamanının en ünlü Rus gümüşçülerinden biri ve olağanüstü bir iş adamıydı.

1830'da Moskova ilinde mütevazı bir aileden doğdu: babası bir serfti. Yine de Pavel, bir kuyumcu dükkanında çıraklık yaptığı Prens Dimitri Volkonski tarafından Moskova'da okumak üzere gönderildi.

1850'de özgürlüğüne kavuştu ve üç yıl sonra kendi atölyesini kurdu. Fabrikasında yüzden fazla adam çalıştırdı ve 1865'te geleceğin Çarı III. Aleksandr'ın saray tedarikçisi olarak atandı. Çalışmaları 1865'te altın madalya kazandığı Pan-Rus imalat sergisinde ve 1867'de Paris'teki Exposition Universelle'de sergilendi. Birkaç yıl sonra İtalya kralı Vittorio Emanuele II ve Danimarka kralı tarafından mahkeme tedarikçisi olarak atandı. Hıristiyan IX.

1873'te Ovchinnikov, St. Petersburg'da bir şube açtı ve 1881'de firma için üç yüzden fazla kişi çalışıyordu.

Eğitimin önemini anlayarak fabrikasında gümüş eşya ve mücevherat sanatkarları ve zanaatkarları yetiştirmek için bir meslek okulu kurdu.

Pavel 1888'de öldü ve oğulları Mikhail, Alexander, Pavel ve Nikolai, şirketin Rus Devrimi'nin patlak vermesi nedeniyle ticareti durdurduğu 1917 yılına kadar şirketi devraldı.

Ovchinnikov özellikle ince emaye işleriyle ünlüdür: farklı işleme teknikleri (emaye işi, champleé ve filigran üzerinde) geliştirerek onlara tüm Avrupa'da prestij ve popülerlik kazandırdı.

Günümüzde eserleri en önemli uluslararası müzelerde ve kraliyet koleksiyonlarında temsil edilmektedir.

Ölçü: 14 cm
Ağırlık: 377 gr

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 11
sonraki